Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért is jó zsidónak lenni? -
  2009-11-15 10:57:35, vasárnap
 
  Miért is jó zsidónak lenni? - A Mazsihisz kárpótlási híreiből szemezgettünk.

2009. november 15. 01:59:23

2010 januárjától valamennyi CEEF kedvezményezett havi 240€ -t fog kapni. Jelenleg, a németországi kormányrendeletek értelmében az EU országokban élő körülbelül 7,580 (ebből Magyarországon: 4200) túlélő havi 216€-t kap, míg a nem EU országokban élő 5,340 túlélő 178€-t.



A rossz anyagi helyzetben élő kelet és közép-európai holokauszt túlélők emelt kifizetéseket kapnak a Claims Conference tárgyalások következtében. A nyugdíjak 10 év alatt körülbelül 60 millió euróval emelkednek, a 35%-os emelés 12 ország túlélőit érinti, beleértve Ukrajnát és Oroszországot

A rossz anyagi helyzetben élő kelet-európai zsidó holokauszt túlélőknek, akik Claims Conference-től kapnak nyugdíjat, jelentősen növekszik havi járadéka a német kormánnyal korábban megkötött megállapodás eredményeként.

A nyugdíjemeléssel kapcsolatos tárgyalások nyomán további 60 millió Euróra becsült összeg kerül kifizetésre a 22 országban élő körülbelül 13.000 holokauszt túlélő számára az elkövetkező 10 évben.

Ezen kívül, a németországi kormányrendeletek módosítása következtében azonosak lesznek az Európai Unió és a nem Európai Uniós országokban élő jogosult holokauszt túlélőknek történő kifizetések a Kelet és Közép Európai Alaptól (CEEF). A fentiek alapján a nem EU országokban élő CEEF kedvezményezettek 35%-os havi járadékemelést kapnak, míg az EU országaiban élő CEEF kedvezményezettek 11%-osat.

2010 januárjától valamennyi CEEF kedvezményezett havi 240€ -t fog kapni.

Jelenleg, a németországi kormányrendeletek értelmében az EU országokban élő körülbelül 7,580 (ebből Magyarországon: 4200) túlélő havi 216€-t kap, míg a nem EU országokban élő 5,340 túlélő 178€-t.

Kárpótlás a holokauszt budapesti túlélőinek

A náci üldöztetés utáni kárpótlásokkal foglalkozó Claims Conference 12 millió eurót juttat a holokauszt budapesti túlélőinek.

Az összeget a német kormány ajánlotta fel - tárgyalások eredményeként - a szervezet Budapest Alapján keresztül a jogosultaknak; az egyszeri kifizetés összege 1900 euro lesz személyenként - jelentette be még tavaly egy sajtótájékoztatón Budapesten Greg Schneider, a nemzetközi szervezet ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, a budapesti gettót túlélő 5790 jogosult ember aktáit sikerült felkutatni, nekik a hivatalos nyomtatványokat elpostázták. A rászorultaknak csak az a dolguk, hogy aláírva visszaküldjék az iratokat a Claims Conference 1998 óta működő budapesti irodájába, amelyet kibővítettek kifejezetten ennek a kárpótlásnak a lebonyolítása érdekében. Az egyszeri kárpótlást az aláírt dokumentumoknak a Clamis Conference budapesti irodájába való érkezése után 90 napon belül utalják.

Greg Schneider közölte: azok, akik havi rendszeres német életjáradékot kapnak, nem jogosultak az 1.900 euró igénybe vételére. Számuk mintegy 4500-ra tehető. Becslése szerint hozzávetőleg néhány százan lehetnek már csak azok a magyarországi holokauszt túlélők, akiket nem sikerült még utolérniük, és akiknek jár az összeg. A kárpótolandó személyek akkor is megkapják az 1900 euró-t, ha nem Magyarországon élnek - folytatta.

Beszédében utalt arra, hogy a Claims Conference "évek óta erőteljesen képviselte az ügyet a Németországgal folytatott évenkénti tárgyalások során". Kijelentette, hogy "ezek a kifizetések történelmi elismerését jelentik a budapesti zsidók náci üldöztetés során átélt szörnyű sorsának". Ezek az összegek "nem kárpótolnak az átélt szenvedésekért és családtagok elvesztéséért, mégis szimbolikus elismerését jelentik a náci megszállás alatti budapesti élet borzalmainak".

Haas Andrea, a Claims Conference kelet-európai programigazgatója megjegyezte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy "minden jogosult mihamarabb megkapja a kártérítést".

Jurek Georg Heuberger, a Claims Conference frankfurti igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a német kormány a szervezet Budapest Alapjának nyújtott 12 millió euróval "megértette azt, hogy Budapest a második világháborúban különleges helyzetben volt", amikor a deportálásokat irányító Adolf Eichmann 1944 márciusában a magyarországi zsidóság vezetőinek bejelentette: az itteni zsidók sorsa megpecsételődött.

Emlékeztetett arra is, hogy a magyar nyilasok a német náci katonákkal együtt ölték a budapesti zsidókat akkor, amikor már tudták, hogy elvesztették a háborút. Rámutatott: az egész világ szeme láttára történt mindez, mégsem rombolta le egyik hatalom sem az Auschwitzba menő vasútvonalakat.

Heuberger elmondta: a fejenkénti 1900 euró kifizetése "az igazságtétel egy apró darabkája lesz" a budapesti gettót túlélő zsidók számára.

Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke hangsúlyozta, hogy egyik legfőbb céljuk: ne legyen különbség Magyarországon a kárpótlás ügyében sem a magyar állampolgárok között, sem zsidó és zsidó között. Ahhoz, hogy ezek az elvek végre megvalósuljanak, az Alkotmánybírósághoz négyszer kellett fordulniuk a rendszerváltozás óta.

A Mazsihisz elnöke kezdeti lépésnek nevezte ezt a kárpótlást, mert meglátása szerint "a Claims Conference-nek a német kormánnyal, a Mazsihisznak a magyar állammal kell tovább folytatnia a tárgyalásokat".

Feldmájer Péter kijelentette: "sohasem engedik el a zsidó emberek kezét", és elvárhatják a Mazsihisztől, hogy védelmükbe veszik őket.

A Claims Conference az új Budapest Alapból kilencven nap alatt 11 millió eurót fizetett ki a vészkorszak 5 755 túlélője számára

2008. november 20. - Julius Berman, a Claims Conference elnöke bejelentette: a Claims Conference az új Budapest Alapból összesen mintegy 10,9 millió eurót fizetett ki a Budapest német megszállását túlélő 5 755 üldözött számára. A kifizetésekre, amelyek az eddig beérkezett kérelmek 98 százalékát teszik ki, a program 2008. augusztusi bejelentése óta eltelt kilencven napban került sor.

,,A Claims Conference elsődleges céljának tartotta kárpótlási kifizetést juttatni a budapesti üldöztetés túlélőinek, akik szenvedéseit Németország eddig nem ismerte el. Gyors eljárásban teljesítettük a kifizetéseket, hogy a megmaradt túlélők részére még életükben egy kis igazságot szolgáltathassunk" - mondta Julius Berman, a Claims Conference elnöke.

A Claims Conference az ügyet a német kormánnyal évek óta rendszeresen folytatott tárgyalásai során mindvégig intenzíven szorgalmazta. Becslése szerint az Alapból mintegy 6 000 túlélő kaphat kárpótlást.

A Claims Conference nyilvántartásában 162 000 olyan túlélő szerepel, akiknek elismerték kárpótlási kérelmét, amelyet egykori rabszolgamunkásként nyújtottak be. Ebből a Claims Conference 5 790 olyan túlélőt azonosított be, akik a német állam bizonyos kárpótlásaiból nem részesültek.

A Claims Conference a kérelmek feldolgozásának egyszerűsítése és a kifizetések meggyorsítása érdekében, az 5 790 kifizetésre jogosultnak tartott túlélőnek előzetesen megküldte a rövid és egyszerű, a német állam előírásainak megfelelő nyilatkozatot. Azonban kérelmet adhatnak be azok a túlélők is, akik úgy gondolják, hogy jogosultak a kifizetésre, de ezt a levelet nem kapták meg.

(Mazsihisz)
Anonymous, szo,

Forrás: Szentkorona Radio


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Miert_is_j o_zsidonak_lenni____A_Mazsihisz_karpotlasi_hireibol_szemezgettunk._62347
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, nyugdíjemeléssel, megpecsételődött, nyomtatványokat, kedvezményezett, feldolgozásának, megvalósuljanak, dokumentumoknak, magyarországon, szenvedésekért, vasútvonalakat, deportálásokat, világháborúban, németországgal, rászorultaknak, egyszerűsítése, kárpótlásokkal, járadékemelést, kárpótlásaiból, magyarországi, emlékeztetett, szövetségének, szemezgettunk, kifizetésekre, tárgyalásokat, oroszországot, szemezgettünk, állampolgárok, eredményeként, következtében, életjáradékot, visszaküldjék, elvesztéséért, lebonyolítása, jogosultaknak, személyenként, németországi kormányrendeletek, rossz anyagi, 35%-os emelés, német kormánnyal, nyugdíjemeléssel kapcsolatos, fentiek alapján, holokauszt budapesti, náci üldöztetés, német kormány, szervezet Budapest, egyszeri kifizetés, sajtótájékoztatón Budapesten, nemzetközi szervezet, budapesti gettót, hivatalos nyomtatványokat, rászorultaknak csak, Claims Conference, Claims Conference-től, Európai Unió, Európai Uniós, Közép Európai Alaptól, Budapest Alapján, Budapesten Greg Schneider, Clamis Conference, Greg Schneider, Haas Andrea, Jurek Georg Heuberger, Budapest Alapjának, Adolf Eichmann, Feldmájer Péter, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének, Claims Conference-nek, Budapest Alapból, Julius Berman, Szentkorona Radio,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlék  Bella István: Zsoltár  Jó éjszakát  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nehezen engedem  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Paul David Tripp Április 26  A boldogság ült a világvégén  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Muratáj  Miért nem menti meg Jézus...  Két tekintet van  Az embernek a társa: hiányzik.  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Muratáj  A Gömb  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Ma  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A hét szűk esztendő  Szép estét kedves látogatóimna...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  A Mester kezének érintése  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Volt egy...  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A Gömb  képre írva  Ünnepelj csak  Különös!  Nehezen engedem  Fodor Ákos költő,  Környezetvédelem  Ahogy emelkedik a rezgés...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Paul David Tripp Április 24  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  William Shakespeare idézet  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Lábad nyomát megőrzi a föld.  802 esztendeje, 1222. április ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Különös!  A boldogság ült a világvégén  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A fák lelke  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A fák lelke 
Bejegyzés Címkék
németországi kormányrendeletek, rossz anyagi, 35%-os emelés, német kormánnyal, nyugdíjemeléssel kapcsolatos, fentiek alapján, holokauszt budapesti, náci üldöztetés, német kormány, szervezet Budapest, egyszeri kifizetés, sajtótájékoztatón Budapesten, nemzetközi szervezet, budapesti gettót, hivatalos nyomtatványokat, rászorultaknak csak, lebonyolítása érdekében, egyszeri kárpótlást, aláírt dokumentumoknak, magyarországi holokauszt, kárpótolandó személyek, 1900 euró-t, kifizetések történelmi, budapesti zsidók, átélt szenvedésekért, náci megszállás, második világháborúban, deportálásokat irányító, magyarországi zsidóság, itteni zsidók, magyar nyilasok, német náci, budapesti zsidókat, egész világ, fejenkénti 1900, apró darabkája, kárpótlás ügyében, magyar állampolgárok, elvek végre, magyar állammal, zsidó emberek, eddig beérkezett, program 2008, budapesti üldöztetés, megmaradt túlélők, német állam, kérelmek feldolgozásának, kifizetések meggyorsítása, rendszerváltozás, nyugdíjemeléssel, megpecsételődött, nyomtatványokat, kedvezményezett, feldolgozásának, megvalósuljanak, dokumentumoknak, magyarországon, szenvedésekért, vasútvonalakat, deportálásokat, világháborúban, németországgal, rászorultaknak, egyszerűsítése, kárpótlásokkal, járadékemelést, kárpótlásaiból, magyarországi, emlékeztetett, szövetségének, szemezgettunk, kifizetésekre, tárgyalásokat, oroszországot, szemezgettünk, állampolgárok, eredményeként, következtében, életjáradékot, visszaküldjék, elvesztéséért, lebonyolítása, jogosultaknak, személyenként, nyilatkozatot, kifizetéseket, teljesítettük, meggyorsítása, szorgalmazta, kifejezetten, kárpótlásnak, igazságtétel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.